Hoe het allemaal begon

Als Amsterdams meisje was ik al gek van hondjes, en sliep met het boek van Lassie naast mijn kussen. Ik wilde niets liever dan lopen met een hondje, dus vroeg ik, zelfs aan wildvreemde mensen op straat, of ik het riempje vast mocht houden.

Op een hele goeie dag kwam mijn lieve vader na zijn werk thuis met een puppie. Wat een feest was dat! Mijn lieve eigen hondje Debbie. In 1970 zijn we naar een stolpboerderij in de Beemster verhuisd. Debby leefde nog lang en gelukkigen werd uiteindelijk 18 jaar!

Isabelle, mijn eerste Golden, werd een enorme domper, ik heb het grote leed meegemaakt dat broodfokkers mensen kunnen aandoen. Dankzij de Golden Retriever Club kwam, daarna Hylke Marijn van Nieuw Bannink, een schat van een hond. Met mijn Flatcoated Retriever Black Alice van Heijthuizen kreeg in mijn eerste nestje met  5 prachtige teefjes! Met veel plezier heb ik veel hondentrainingen gedaan. Zondagochtend op het Bluk bij KC.  Gooi en Eemland. Geweldig om te doen. Later kwam daar de Jachtcursus bij van Jan van der Laan in het Twiske, met dummy's en wedstrijden door het land.

Een mooie tijd en veel geleerd. Ook heb ik de AKK-cursus gevolgd om zoveel mogelijk aan de weet te komen; rassenkennis, erfelijkheidsleer, exterieur, enz enz. Ik was helemaal gek van honden en wilde daar alles van weten. In 1980 en 1982  ben ik twee keer naar de Winner geweest in Londen en keek daar mijn ogen uit. Zoveel prachtige honden en alles voor hondenliefhebbers. Werkelijk alles was te koop! Honden liepen over de rode loper en exposanten met persoonlijk ingerichte standjes met hun honden. Mijn grote liefde waren toen de Golden en de Flatcoated Retriever.

Heel bijzonder is dat ik ook daar ook een Norwich Terrier op de foto heb gezet en die heb ik nog steeds. 

Toen de kinderen groter werden kwam de eerste kleine hond in ons leven Jessy, een Jack Russel. Twee maanden na haar overlijden keken wij op de site van de Norwich Terrier. Mijn schoonzusje had zo'n hondje en daar stond het herplaatsingaanbod van de kennel uit Belgie bij Joop Reerink. Zo kwam Job in ons gezin en even later Evie! Vanaf dat moment waren wij verliefd op de Norwich Terrier en lid van de NNTC.  De liefde is gebleven! Norwich Terrier Al vele jaren een fijn leven met onze Norwich Terriers! 


Wij 


Mensen houden van honden.